Přeskočit na obsah

ČJ 19. – 23. 10.

Zdravím všechny z Céčka!

Doufám, že se minulý týden vše dařilo. Na opakovacím testíku to vypadalo, že umíte vše báječně, jen tak dál! (Kdo ho ještě nevyplnil, čeká na něj v každém předmětu pod sekcí opakování.)

Pokud by si někdo nevěděl s něčím rady, spojte se se mnou a to i při dalším týdnu. Ve středu ve 13 hodin se na Vás budu těšit při online spojení. Odkaz a další k tomu potřebné pošlu během dalších dní.

Tady je už práce na český jazyk na celý týden.

Pořád procvičujeme tvrdé, měkké souhlásky, párové souhlásky uvnitř i na konci slov, psaní ú, ů. K tomu máte potřebné pracovní listy. Ty si během tohoto týdne pomalu dodělávejte. Klidně si nechte i něco na příští týden (prázdniny), protože práci v učebnicích nedostanete. Takže rozvržení je jen na Vás 🙂 Kdyby někdo chtěl procvičovat dál, tady má odkazy: https://skolakov.eu/cesky-jazyk-3-trida/parove-souhlasky-uvnitr-slov https://skolakov.eu/cesky-jazyk-2-trida/souhlasky https://www.onlinecviceni.cz/exc/pub_list_exc.php?action=show&class=2&subject=%C4%8Cesk%C3%BD%20jazyk&search1=08.+Souhl%C3%A1sky+na+konci+slov#selid https://www.onlinecviceni.cz/exc/pub_list_exc.php?action=show&search_mode=chapter&class=2&subject=%C4%8Cesk%C3%BD+jazyk&search1=05.+Samohl%C3%A1sky+a+souhl%C3%A1sky#selid 

Následující přehled učiva je rozvržený do dní, ale pokud má někdo pocit, že toho je jeden méně, druhý den více, klidně si může učivo upravit a dodělat si další dny. Pokud by toho bylo hodně, vyber opravdu ty nejdůležitější úkoly a postupně se tím prokousej. Hlavně vše v pohodě a s klidem. 🙂

Na celý týden je dopsání v písance str. 10 a přepis na str. 11. Čtení buď v čítance pokračuj dál nebo bych byla raději pro čtení vlastní knížky, kterou si vybereš. Bude to určitě zajímavější. Každý den si určitě něco přečti.

pondělí: učebnice str. 26 slova příbuzná. Pořádně si přečti žluté rámečky, souvisí s tím další cvičení. Udělej cv. 1, 2 buď ústně nebo napiš do sešitu. V pracovním sešitě str. 19 cv. 1, 2, 3.

úterý: v učebnici dodělej str. 26 a napiš cv. 3 do sešitu. V pracovní sešitě je dodělání stránky 19 ve cv. 4, 5. Vše si ještě procvič tady: https://skolakov.eu/cesky-jazyk-3-trida/stavba-slova-3

středa: v učebnici na str. 27 bude velké cvičení 1, které napiš do sešitu a to bude pro dnešek stačit.

čtvrtek: v pracovním sešitě vypracuj na str. 20 cv. 1 – opakování nauky o slově. K tomu si vše zopakuj v odkazech, co byly minulý týden na slova mnohoznačná, nadřazená, podřazená a citově zabarvená.

pátek: bude slohový. V učebnici na str. 27 zapřemýšlej a udělej cv. 1, 2, 3 v přípravě na vycházku. K tomu je v pracovním sešitě na str. 20 jedna vybarvovačka cv. 1.

Nahoru