Přeskočit na obsah

ČJ 14. – 16. 10 (St – Pá)

Český jazyk – rozepisuji každý den, aby to na sebe co nejvíce navazovalo. Není to podmínkou, ale takto bychom pracovali ve škole. Práce je popsaná ve všech učebnicích a pracovních sešitech. Další nakopírované listy vždy po MALÝCH kouskách také zpracovávejte. Pro tento týden bude stačit: vybarvení bot slova souznačná, 1 slovo dne, 3 sloupečky párových souhlásek. Další papíry si nechte na další týden.

středa: uč. str. 23 – slova nadřazená, podřazená, souřadná – zopakovat, napsat do školního sešitu cvičení 3, k tomu udělat v pracovním sešitě str. 16. Pro další procvičení si můžete zahrát: https://skolakov.eu/cesky-jazyk/2-trida/vyznam-slov/slova-nadrazena-a-podrazena/prirazovani/cviceni1.htm Ve čtení a psaní si přečti v čítance str. 31 Kde v Praze bydlí vodníci?, Zkuste splnit úkoly, básničku se můžete za pochvalu naučit (nemusíte). V písance na str. 10 oprav věty a přepiš je.

čtvrtek: uč. str. 24 – slova mnohoznačná – cv. 2 do školního sešitu, přidej k tomu v PS (pracovním sešitě) na str. 17 cv. 1, 2. Pro další pochopení se koukni na video: https://www.youtube.com/watch?v=GW7sHpgqa8k&ab_channel=Prima%C3%BA%C4%8Da-Libu%C5%A1ka Dnes se pustíte do slohu: uč. str. 25 – a) zapiš do sešitu, zbytek vyprávěj tomu, kdo se s tebou učí. Další úkoly tě čekají v PS na str. 18.

pátek: Vím, že čj v pátek nemáme, ale toto určitě zvládneš! 🙂 uč. str. 24 – slova citově zabarvená – udělej ústně cv. 1, 2. Zahraj si k tomu hru: https://www.skolasnadhledem.cz/game/582 v PS si je procvičíš na str. 17 v obou cvičeních.

Nahoru