Přeskočit na obsah

PČ – úterý – 16. 2.

PEČENÍ – OŘECHOVÁ BÁBOVKA 

Společné pečení (do teď teda spíše nepečení) se vám velmi dařilo, proto se dneska pustíme do složitějšího receptu a tentokrát to bude už opravdové pečení.

Co budeme potřebovat k přípravě:

  • hrnek o objemu 250 ml
  • misku na přípravu těsta
  • sítko (cedník)
  • stěrku nebo metličku na míchání těsta
  • formu na bábovku

Suroviny na pečení:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů (vlašských ořechů)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový nebo vanilínový cukr
  • skořici (asi 1 nebo 2 lžičky – podle chuti)
  • 1/3 tabulky hořké čokolády (nahrubo nasekané)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru (nebo cukr krystal)
  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka

Postup:

  1. Formu na bábovku vymazat olejem nebo máslem a vysypat kokosem nebo strouhankou.
  2. Do mísy prosít jeden hrnek hladké mouky.
  3. Přidat ořechy, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici, cukr, čokoládu a zamíchat.
  4. Dále přidáme vajíčka, olej a mléko.
  5. Vše společně zamícháme.
  6. Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy.
  7. Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut.

Nahoru