PEČENÍ – OŘECHOVÁ BÁBOVKA
Společné pečení (do teď teda spíše nepečení) se vám velmi dařilo, proto se dneska pustíme do složitějšího receptu a tentokrát to bude už opravdové pečení.
Co budeme potřebovat k přípravě:
- hrnek o objemu 250 ml
- misku na přípravu těsta
- sítko (cedník)
- stěrku nebo metličku na míchání těsta
- formu na bábovku
Suroviny na pečení:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mletých ořechů (vlašských ořechů)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový nebo vanilínový cukr
- skořici (asi 1 nebo 2 lžičky – podle chuti)
- 1/3 tabulky hořké čokolády (nahrubo nasekané)
- 1/2 hrnku třtinového cukru (nebo cukr krystal)
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
Postup:
- Formu na bábovku vymazat olejem nebo máslem a vysypat kokosem nebo strouhankou.
- Do mísy prosít jeden hrnek hladké mouky.
- Přidat ořechy, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici, cukr, čokoládu a zamíchat.
- Dále přidáme vajíčka, olej a mléko.
- Vše společně zamícháme.
- Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy.
- Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut.